tirsdag 12. mai 2009

Hagearbeid og grønne fingre

I fjor sommer var vi nabolagets skam på denne fronten, og følte selv vi hadde mer enn nok med det som skjedde innomhus. I utgangspunktet prøvde vi å unnskylde oss med mangel på gressklipper, men det spolerte Per Olav effektivt med å donere sin gamle. Før den første snøen falt fikk vi vel likevel ryddet bort det meste av rask og rot, og det vi ikke rakk å kjøre vekk, skjulte snøen uansett (-det var sånn sett heldig at vi hadde tidenes snøfall i vinter).
Denne sommeren syntes vi derimot at vi begynte å gå tom for gode unnskyldninger, og for å toppe det hele har vi invitert til "hagefest" 17.mai.
I fravær av grønne fingre, gikk vi til innkjøp av grønne hansker og satte i gang! Harald gjorde en heroisk innsats med luking av bed. Etter at vi fikk på et lag med dekkbark, så det riktig så bra ut. Og det holdt seg sånn, i allefall i to dager...
Neste prosjekt var å plante busker og blomster i potter. Vi slo tidlig fra oss å så; da satset vi heller på å bruke en formue på ferdige planter. Det mest interressante kjøpet i så måte var en vrihassel. Jeg mente at vriRogne hadde vi mer enn nok av fra før, så en vrihassel måtte definitivt kjøpes inn. (Det skal forresten legges til at etter å ha konferert med mor, kom min bedre halvdel tilbake og triumferte med at det er noe som heter trollhassel også, men det skal vi ikke utbrodere nærmere her ;o))Til syvende og sist synes vi i all beskjedenhet at hagen ble ganske bra. Prikken over i'en skal bli en diger hengekøye som må på plass til ferien. Den skal ha "plass" til hele familien, eller nærmere bestemt bære noe mellom 150 og 200 kg, litt avhengig av hvor flink Sivert er til å spise opp grøten sin. (Og hvor flinke mamma og pappa er til å la være, hørte jeg noe mumling om fra høyre fløy.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar