torsdag 7. oktober 2010

Mere søm

Det blir ikke mye blogging for tiden; det har derimot blitt mye sying :o)

Her har det vært høy produksjon til både små og store barn. Mamma har kjøpt ny og fancy symaskin, og stabelen med stoff som ligger og venter på å bli tøffe småklær begynner å bli anselig. -og Mamma synes det er utrolig gøy!


Sivert har fått enda en tøff overall; denne gangen i slitesterk dongri med traktor på magen.Bestevenninne Anne har fått tunika. Mamma har også sydd matchende bukse, men mangler dessverre bilde av denne.Siverts søskenbarn i Levanger blir seks år i oktober, og skal få tunika med tilhørende posebukse sydd av tante i Asker. Poplinstoffet med japanmønster er fra Stoff og Stil og har blitt en favoritt. En detalj fra stoffet er brukt som pynt bak på leggen på buksen.Det har blitt to slike søte overaller med knyting i myk kordfløyel.
Og to fine tunikakjoler i tynt denimstoff med skulderparti i brunt/rosa poplin. Denne kan bli fin utenpå brun eller rosa ulltights til vinteren. Tunikaen er faktisk ikke helt ferdig på bildet, da det mangler strikk i løpegangen rundt hals og ermer. Skråbåndet nederst er sydd fast med fancy dekorsøm.


Atter en gang er det et eldorado av nettbutikker med stort utvalg av stoffer og mønster og bånd og dill og dall. Det er lagt til en liten liste med favoritter i høyre marg for de som har lyst til å prøve seg...

Mamma har også kjøpt et par fine bøker til læring og inspirasjon:

Søm -en innføring i søm for oss nybegynnere; mye grunnleggende men også mye tips og triks når man begynner å bli litt mer avansert.

Barn igjen -fine klær som er lette å sy. Tunikaen, som har blitt en favoritt, er fra denne boken.

Børnetøj du selv kan sy 0-4 år -dansk 70-talls slager. Oppskrift på mye forskjellig, og i autentisk retro stil. Er ganske sikker på at overallen jeg har sydd flere utgaver av til Sivert, opprinnelig er hentet fra denne boken.

3 kommentarer:

 1. Du verden - jeg er helt imponert jeg!
  Så flink du er Kristin!!!
  Anna

  SvarSlett
 2. Takk og takk!
  Så trivelig med skryt og flott tilbakemelding:)
  Jeg er jo inspirert av deg og ditt miljøengasjement, Anna, så jeg har allerede planer om å få til overall med knyting i børstet bomull med tilhørende body i jersey i dette fine økotex stoffet fra Gaia og Ko. Tror det vil bli supersøtt!

  SvarSlett
 3. Jeg er vildt imponeret af dine mange design!!! :-)

  SvarSlett