mandag 12. september 2011

Pimp My MuffinI dag skal Solveig og Mamma på jobben til Mamma og hilse på.

I den anledning har vi kastet oss på trenden og laget de mest fantastiske Cupcakes med banan, sjokolade og nøtter; etter inspirasjon fra boken "Cupcakes - lag dem selv!".

Oppskriften er mammas egen, og vil du kopiere dem gjør du som følger:

Muffins (ca 12 stk):
3 egg, 170 g sukker, 1 dl soyaolje, 125 g hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 stor moden banan, 50 g kokesjokolade, 50 g valnøtter.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn oljen litt etter litt. Bland mel og bakepulver og vend inn. Mos bananen med gaffel og rør i sammen med grovhakket sjokolade og nøtter. Hell i papirformer, ca 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 18 min.

Sjokoladekrem, topping (nok til 12 muffins):
2 eggeplommer, 1 dl kremfløte, 125 g sukker, 125 g melange, 1 ts vaniljesukker, 100 g kokesjokolade.
Gi eggeplommer, sukker og kremfløte et oppkok mens du rører godt. Ta av varmen og rør smør, vaniljesukker og kokesjokolade inn i den varme blandingen til det blir en jevn, sausaktig krem. Sett i kjøleskap over natten (til det er helt kaldt og har "satt seg"). Før den skal brukes, pisk opp kremen kraftig med håndmikser, slik at den blir luftig.
Kremen kan smakssettes med kaffe, raspet appelsinskall, Baileys eller annet om man ønsker det...(den passer også perfekt til kaker).

Mamma pyntet cupcakes'ene med Wilton sprøytepose, tipp 1M og brukte glitrende sukkerkuler, mokkabønner og valnøtter til pynt. Det er viktig at kakene er helt kalde før du pynter, hvis ikke smelter kremen. Kremen er også best å jobbe med når den er kald.

Vel bekomme!

3 kommentarer:

  1. Mmmm, ser godt ut! Og så så flink du er til å sy! Jeg og Torstein sitter her i Florø og er helt imponerte over alt du får til i foreldrepermisjonen. Selv er vi fornøyde om middagen står på bordet kl 16...

    SvarSlett
  2. Takker! hi, hi, ellers er nok litt av forklaringen at her i huset står ikke middagen på bordet klokken fire ;)

    SvarSlett
  3. Hehe, nei, det handler kanskje litt om prioriteringer også. Men symaskintalentet ditt har jeg hvertfall ikke!

    SvarSlett