tirsdag 27. september 2011

Ull og vanskelige flekkerMed en liten ullbaby i hus, har den fantastiske gallesåpen fra Clas Ohlson igjen blitt høyaktuell. Dette er en typisk 'must have' for alle som er fan av ulltøy, og som fra tid til annen opplever flekker som ikke går bort i vanlig vask.
Da Storebror var liten, var det en milepæl for Mamma å oppdage denne såpen etter at fine ullbodyer og annet ulltøy var blitt flekkete av mega bleielekkasjer og annet...

Framgangsmåten er som følger: Fukt flekken med lunkent vann og gni inn en liten klatt gallesåpe (vær forsiktig med å gni så hardt at du tover ulla, f.eks. Nøstebarn-ull og annen ubehandlet ull tover lett). Skyll og gjenta om nødvendig. Gni til slutt flekken inn med såpe, legg tøyet i vaskemaskinen og vask som vanlig på ullprogram med ull-vaskemiddel. Tøyet blir godt som nytt! Jo raskere plagget kommer i vask, jo bedre resultat.

Senest i går hadde vi en runde med det jeg trodde var en ødelagt rosa ullbody, hvit ullstillongs og hjemmestrikket monsterbukse; skal ikke gå i detalj, men vi hadde virkelig bruk for den såpen, for å si det sånn... I dag er det ikke mulig å se at tøyet har vært flekkete!

Nøstebarn selger en tilsvarende flekkfjerningssåpe med galle, men min erfaring er at den ikke er på langt nær så effektiv som såpen fra gode gamle Clas Ohlson. Såpen kommer både flytende, i flaske og som såpestykke. Såpestykke er veldig praktisk å ta med på f.eks. reise.

Løp og kjøp :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar